Bezienswaardigheden en activiteiten in Sabadell voor volgende zomer

Sabadell ligt in de regio Catalonië in Spanje en is niet zo bekend als de andere Spaanse toeristische bestemmingen. Toch is het een verborgen juweeltje dat een bezoek waard is. Je zult versteld staan van de mooie plekjes die je hier ziet en de unieke dingen die je hier kunt beleven. Deze onbekende bestemming heeft zoveel verschillende toeristische attracties te ontdekken dat je hier ongetwijfeld lang wilt blijven. Bovendien liggen Barcelona en Tarragona op een steenworp afstand van Sabadell en kan je gemakkelijk tijdens een daguitstap deze twee steden bezoeken terwijl je in Sabadell verblijft.

SabadellEr zijn veel autoverhuurbedrijven in Sabadell en naast de gewone budget huurauto’s zal je hier veel luxe huurauto’s vinden. Het is aan te raden om alvorens je vertrekt naar Sabadell, een online vergelijking van de autoverhuurdiensten te maken zodat je gemakkelijk een huurauto vindt die binnen je budget past. Er zijn veel toonaangevende autoverhuurbedrijven in Sabadell zoals Solmar, Goldcar, Thrifty, Europcar, Autos Aguirre, Alamo, Hiper, Malco, Record, Wiber, AutoReisen, Nomadcar, Niza, TopCar, Marbesol, Drivalia, Budget, Faycan, ClickRent, Atesa, Dollar, CICAR, InterRent, Avis, Surprice, Autos Valls, Dickmanns, Delpaso, Firefly, Rhodium, Flizzr, Sixt, Maggiore, Hertz, Centauro, Orlando, National en Enterprise. Veel resorts bieden hun gasten ook de mogelijkheid een auto te huren en hebben de huurauto klaarstaan bij je aankomst.

Hieronder vind je een aantal van de beste activiteiten die je kunt doen in Sabadell als je een huurauto hebt.

1. Begin je reis bij het Museu del Gas

Het Museu del Gas is een uniek gebouw in Sabadell en het is het meesterwerk van architect Juli Batllevel. Gebouwd in 1899, is het Museu del Gas een iconisch stuk architectuur in Sabadell en heel Spanje. Het doel achter het ontwerpen van dit gebouw was de productie van elektriciteit uit gasturbines.

De inwoners van Sabadell noemen het Museu del Gas, La Energia. Eenmaal in de stad is het moeilijk om dit prachtige bouwwerk te missen, aangezien het zich bevindt op het Plaza del Duque de la Victoria, dat is omgedoopt tot Plaza del Gas.

Het Museu del Gas is een echte toeristische trekpleister voor architectuurliefhebbers. Dit is ook de ideale plek om te ontspannen op het plein terwijl je een boek te leest of nipt aan een drankje.

2. Verken de Iglesia de Sant Fèlix

Deze charmante kerk van Sabadell is ook bekend onder de naam Sant Feliu. Het meest opvallende kenmerk van de Iglesia de Sant Fèlix is de klokkentoren, die in barokstijl is gebouwd. Het is gebouwd in een achthoekige vorm en er zijn drie klokken in aangebracht. Twee ervan zijn liturgisch, terwijl de derde de uren en kwartieren van de stad aangeeft.

Als je de kerk binnenkomt, kun je een tentoonstelling bekijken over het gebouw, waaronder de klokken die in de loop der tijd in de klokkentoren zijn gebruikt.

3. Snuffel door de Mercado Central de Sabadell

Parkeer je huurauto om de hoek en ga de kleurrijke markt van Sabadell verkennen. Deze centrale markt is de beste plek om de stad echt te ontdekken en de levensstijl van dichtbij mee te maken. De markt is gevestigd in een gebouw, beslaat 4000 vierkante meter en bevindt zich op de Plaza del Mercat.

Binnen in het marktgebouw tref je meer dan 100 kraampjes aan die gevormd worden door een systeem van metalen structuren. Het interieur is werkelijk een lust voor het oog. Op speciale feestdagen, zoals Pasen of Kerstmis, wordt het interieur van de markt ook prachtig versierd.