Spanje, het op een na beste Europese land voor roadtrips

SpanjeSpanje is gepositioneerd als het tweede beste Europese land voor een roadtrip, na Duitsland en vóór Cyprus, Litouwen en Frankrijk, die de ’top 5′ compleet maken, volgens een internationaal Kayak-rapport.

In het bijzonder benadrukt het rapport het goede klimaat in Spanje gedurende het grootste deel van het jaar en de goede staat van de wegen, evenals de geringe vervuiling, de uitgestrekte natuurgebieden en de lijst van UNESCO-erfgoedsites als enkele van de bepalende factoren voor zijn hoge positie in de ranglijst.

Daarnaast laat het Kayak-rapport ook zien dat 55% van de Europese reizigers van plan is om dit seizoen over de weg te reizen, terwijl 35% van plan is om met het vliegtuig te reizen.

Uit de gegevens blijkt een toename van het aantal zoekopdrachten naar autoverhuur in Europa met 162% in de derde week van juni in vergelijking met 2019 (een toename van 133% in het geval van Spaanse toeristen). Zoekopdrachten naar vluchten, die nog steeds het grootste zoekvolume vormen, zijn in dezelfde periode slechts met ongeveer 25% toegenomen.