6 dingen om te doen in Salamanca die je nog niet kende

Een bezoek aan Salamanca voelt als een wandeling door een geweldig openluchtmuseum met historische monumenten. Je vindt hier van alles, van prachtige kathedralen en mooie hallen. De beste dingen om te doen in Salamanca nemen je mee op een reis terug de tijd in.

SalamancaMeest geweldige dingen om te doen in Salamanca

Dit zijn de beste dingen om te doen in Salamanca:

Plaza Mayor

Het rapport van UNESCO geeft dit indrukwekkende plein in Salamanca een speciale vernoeming. Plaza Mayor is gebouwd in de 18e eeuw volgens de barokke stijl. Het heeft 88 bogen. Boven elke pilaar zie je een medaillon die een historische persoonlijkheid van Salamanca weergeeft. Bezoek het plein om er meer over te weten te komen.

Oude en nieuwe kathedraal

Dit is zonder twijfel het beste ding in Salamanca. Je ziet hier twee verschillende bouwstijlen samengevoegd. De Nieuwe Kathedraal is in de 18e eeuw gebouwd met een gotisch ontwerp en elementen uit de barok en renaissance. In de 16e eeuw werd de Oude Kathedraal afgemaakt. Deze is gebouwd in romaneske stijl en kan bereikt worden door de Nieuwe Kathedraal. Je kunt er ook een adembenemend uitzicht bekijken door naar de top te klimmen.

Oude stad

Hiermee kun je door stenen straten stappen die eeuwen oud zijn. Daarnaast zie je tal van gebouwen in gotische, renaissance, Moorse stijl, barok. Het belangrijkste is dat het merendeel van deze gebouwen. De oude stad heeft ook 20 paleizen, waarvan de meeste dateren uit de Spaanse Gouden Eeuw. Je kunt hier gemakkelijk een aantal geweldige bezienswaardigheden hebben.

Universiteit van Salamanca

Deze universiteit werd gebouwd in 1218 onder het bewind van Alfonso IX. Het is een van ’s werelds oudste universiteiten die je een mooie erfgoed- en architecturale indruk kan geven. Het hoofdgebouw heeft een platereske gevel uit de 16e eeuw. Het belangrijkste is dat het verschillende katholieke symbolen heeft. Een bezoek aan deze universiteit kan je er meer over vertellen.

Clerecia-kerk

Deze kerk is gelegen in de oude stad. Dit is een kerk in barokstijl die in 1617 werd gebouwd door de vrouw van de orde van Phillip III. Er wordt aangenomen dat de torens van de kerk werden gebouwd om gelovigen dichter bij de hemel te brengen. Het openbare gedeelte is altijd open voor mensen om te bezoeken en omvat schoollokalen en kerkgebouwen.

Je kunt een auto huren bij een gerenommeerde autoverhuurder om dit comfortabel te bereiken. Vergelijk autoverhuur om hierin de beste keuze te maken.

Museo Art Nouveau & Art Decó

Zelfs het gebouw zelf is een uniek kunstwerk met metselwerk en turkooisblauwe en groene glas-in-loodramen. Door de structuur valt het op. Dit museum is geopend in 1995 en bevat sculpturen, schilderijen, keramiek en decoratiestukken.

Hoe is het om een ​​auto te huren en te rijden in Spanje?

Autorijden in Spanje is niet moeilijk als je op de hoogte bent van de rijregels in Spanje. Begrijp de vereisten voor parkeren, snelheidslimieten en leeftijdsgrenzen voor het rijden in Spanje voordat u een auto huurt.

Over het algemeen kun je bij ons gemakkelijk goedkope autoverhuur vinden. Als je er zeker van wil zijn, dan kun je verhuurbedrijven met elkaar vergelijken om zo de beste prijs te vinden.