5 dingen te doen in Jaen, die je niet eerder gedaan hebt

Jaen is een populair land met architectuur uit de renaissance, gratis tapas en bergen. Hoewel Jaen in het laagste deel van Spanje ligt heeft het veel te bieden aan zijn bezoekers. Je moet een auto huren om op een comfortabele manier van Jaen te kunnen genieten. Het is niet moeilijk om goedkope verhuurbedrijven te vinden. Door verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken heb je betere opties voor een huurauto.

5 meest verbazingwekkende dingen om te doen in Jaen

Als je echter nieuwsgierig bent naar wat je moet genieten na het huren van een auto, dan hebben we hier een aantal geweldige dingen op een rijtje gezet om te doen in Jaen waar je van moet genieten.

Dus hier gaan we met onze beste dingen om te doen in de Jaen-lijst:

JaenKathedraal van Jaen

Dit is ongetwijfeld de meest bewonderde toeristische attractie om te bezoeken in Jaen. Dit is eigenlijk een katholieke kerk op het Santa Maria-plein die de skyline van Jaen leidt. De beroemde architect Andrés de Vandelvira ontwierp deze kathedraal. Over het algemeen is dit een stijlvol maar prachtig gebouw ontworpen in Renaissance-architectuur. Sterker nog, het is ook een rustplaats voor veel mensen die in het gebouw gevangen zaten.

San Ildefonso-kerk

Het belangrijkste is dat deze kerk niet ver van de kathedraal ligt en voor iedereen gemakkelijk toegankelijk is. Welnu, deze historische kerk werd gebouwd in 1248 met portalen zoals renaissance, neoklassiek en gotisch. Je kunt de San Ildefonso-kerk bezoeken om al deze bewonderenswaardige portalen in het echt te zien.

Castillo de Santa Catalina

Bekijk de top van dit kasteel die handig op de Cerro de Santa Catalina staat. Ke kunt het Castillo ook bezoeken om een ​​charismatisch uitzicht te hebben op de hoofdstad die over de heuvels gedrapeerd is. Het kan je over inwoners laten waken, net als een beschermengel.

Eerlijk gezegd zijn de omliggende uitzichten vanaf het kasteel verbazingwekkend adembenemend met de eindeloze vloot van olijfbomen.

Land van vloeibaar goud

Het lijdt geen twijfel dat Jaen voorop loopt in de productie en verwerking van olijven in Zuid-Europa. Dat komt omdat de provincie Jaen goed is voor ongeveer de helft van de olijfolieproductie van Andalusië. Verrassend genoeg heeft de provincie meer dan 60 miljoen olijfbomen. Hierdoor claimt Jaen bekendheid voor “Capital of Olive Oil in the world”.

Je kunt hier dus de Liquid Gold-boerderijen verkennen om meer te weten te komen over de verwerking en productie van olijfolie.

Rustige Hornos de Segura

Als je iets anders wilt bezoeken dan het drukke en sprankelende leven in Jaen, dan kan dit vredige dorpje je een perfecte onderbreking bieden van de drukte van de stad. Het belangrijkste is dat de unieke ligging van dit dorp het ook een geweldige plek maakt om te bezoeken voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Sterker nog, het dorpje heeft een afwisselende omgeving.

Je kunt hier gemakkelijk een ander soort ontspannende ervaring hebben tijdens het wandelen in de rustige Hornos de Segura.

Zorg er dus voor dat je alle bovengenoemde dingen op je bucketlist zet wanneer je Jaen bezoekt. Het is omdat het bezoeken van deze plaatsen en het genieten van verschillende activiteiten hier je zeker onvergetelijke herinneringen zullen laten creëren.