Wat te doen in Mallorca

Gelegen op de Balearen voor de oostkust van Spanje, heeft dit kleine eiland zoveel te zien en te doen. Zoveel zelfs dat hier weken zou kunnen doorbrengen. Maar aangezien de meesten van ons niet genoeg vakantie van het werk krijgen en zoveel mogelijk willen doen tijdens onze altijd veel te korte vakantie, is hier een lijst voor jemet de beste activiteiten die je op Mallorca kunt doen.

Wandelen

Mallorca is een topbestemming voor wandelaars en er zijn veel goed onderhouden en bewegwijzerde wandelpaden voor alle niveaus. Of je nu op zoek bent naar een rustige wandeling op het platteland of iets uitdagender (er zijn twee bergketens en vijf toppen van meer dan 1000 meter), er is voor elk wat wils.

De Torrent de Pareis Gorge Walk is een van Mallorca’s bekendste wandelingen. Deze route volgt de Torrent de Pareis-kloof van Escorca naar de zee en komt uit op het zandstrand van Sa Calobra. Niet een voor de onervaren wandelaar. Deze spectaculaire vijf uur durende wandeling vergt wat klauterwerk over keien en kruipen door smalle gaten in de enorme rotsen.

Fietsen

Mallorca trekt jaarlijks ongeveer 150.000 cyclotoeristen aan. Het warme klimaat en de verscheidenheid aan routes – van veeleisende beklimmingen tot gematigd terrein – betekent dat fietsers van alle niveaus kunnen genieten van de vele prachtige routes rond het eiland. Zelfs de professionals maken gebruik van het uitdagende landschap. De meest opvallende is Team Sky die tijdens het winterseizoen kiest voor Mallorca als trainingsbasis.

Alcúdia in het noorden en Playa de Palma in de buurt van de luchthaven in het zuiden zijn de twee belangrijkste knooppunten voor fietsers. Hotels, fietswinkels en fietsgidsen voldoen allemaal aan de behoeften van deze niche-toeristensector.

De westkust van Mallorca, die zich uitstrekt van Andratx tot aan het meest noordelijke punt van Cap Formentor door het Serra de Tramuntana-gebergte, is zeker de meest schilderachtige en populaire regio onder ervaren fietsers. Overal op het eiland vinden fietsers mooie en stille landweggetjes die geroepen worden om ontdekt te worden, en sommige leiden zelfs naar historische kastelen of bergtoppen.

Lopen

Mallorca is de perfecte bestemming voor alle niveaus van hardlopen, van diegenen die gewoon graag hun benen strekken in de ochtend met een snelle jog tot de meer gevorderde atleten. Dankzij het afwisselende terrein van het eiland zijn er verschillende looproutes beschikbaar om te voldoen aan de behoeften van hardlopers en trailrunners overal op het eiland.

Veel populaire hardlooproutes liggen rond Palma, Pollença en Alcúdia, die vlakke terreinen bieden voor lange afstanden, zodat hardlopers mijlenver kunnen gaan. Deze bestemmingen trekken zowel lokale als toeristen van alle niveaus aan.

Voor hardlopers die liever wegkomen van de drukte, zijn de inland- en bergroutes in het Serra de Tramuntana-gebergte een betere keuze. Mallorca heeft een oud netwerk van paden die dorpen rond het eiland met elkaar verbinden en die optimale omstandigheden bieden voor trailrunning.

Huur een auto op Mallorca

De beste manier om je te verplaatsen op Mallorca is met de wagen. Op deze manier beleef je de schoonheid van het eiland op je eigen tempo kun je makkelijk zelf rijden naar verschillende uitvalsbasissen. Autospanje.nl verhuurt auto’s aan een erg gunstig tarief!