Huur een auto en bezoek de beste wijngaarden en wijnhuizen in Spanje

Huur een auto en bezoek de beste wijngaarden en wijnhuizen in SpanjeAls je een onvergetelijke wijnvakantie wilt beleven, dan is Spanje het eerste land dat in je opkomt. Spanje heeft de grootste oppervlakte aan wijngaarden ter wereld en het is ook de derde grootste wijnproducent ter wereld. Met zoveel prachtige wijngaarden en wijnhuizen verspreid over Spanje, kan het verwarrend zijn voor een beginner om te beslissen welke plaatsen eerst te bezoeken.

Als je de beste wijngaarden en wijnhuizen in Spanje wilt bezoeken, is het eerste wat je moet doen een auto huren. Met een goedkope huurauto kan je zonder problemen van de ene wijngaard naar de andere rijden. Een huurauto maakt het ook gemakkelijk om van de ene wijn producerende regio in Spanje naar de andere te reizen. Vergeet niet dat het adembenemende landschap van Spanje ook het beste verkend kan worden tijdens het rijden van de ene wijn producerende regio naar de andere in een huurauto. Er zijn zo veel autoverhuurbedrijven in Spanje dat je verwend zult worden met de keuze. Enkele van de toonaangevende autoverhuurbedrijven in Spanje zijn:

  • Malco
  • Centauro
  • Victoria
  • Avis
  • Hertz

Het is het beste om een vergelijking van de autoverhuurdiensten te maken voordat je aankomt in Spanje, of je kunt zelfs de autoverhuurdiensten online vergelijken op de luchthaven zodra je bent geland. Spanje heeft 17 regio’s die wijn produceren, dus je hebt een grote keuze wanneer je bepaald waar je je reis wilt beginnen. Eenmaal je een huurauto hebt gevonden, vind je hier de beste wijngaarden en wijnhuizen om te bezoeken in Spanje.

1. Bodegas Marques de Riscal

Gelegen in La Rioja, is dit een van de oudste wijnhuizen van de regio. Bodegas Marques de Riscal, opgericht in 1858, is de plaats waar je je bezoek moet beginnen. De jarenlange geschiedenis die aan deze plek verbonden is, gecombineerd met enkele van de meest voortreffelijke wijnen van Spanje, maken van dit wijnhuis en deze wijngaard een absolute aanrader voor toeristen. Terwijl je hier bent, kun je ook een bezoek brengen aan het futuristische hotel ontworpen door Frank Gehry en er enkele van de meest unieke en heerlijke gerechten van Spanje proeven. Het wijnhuis staat bekend om de productie van meer dan drie miljoen flessen rode wijn per jaar. Je kan ook een rondleiding krijgen op dit wijnhuis.

2. Bodegas Ysios

Na de Bodegas Marques de Riscal rijd je met je huurauto naar de Bodegas Ysios ook in La Rioja. Ook dit wijnhuis staat bekend om zijn wijnen van hoge kwaliteit en ook om het unieke ontwerp van het wijnhuis. Het ontwerp is een afspiegeling van de Cantabrische bergketen die het omringt.

3. Cavas Freixenet

Vanuit La Rioja rijd je met je huurauto naar Catalonië. Cavas Freixenet is de plaats waar de beroemde Spaanse champagne, cava, wordt geproduceerd, samen met vele uitstekende kwaliteitsvolle wijnen. De oude kelder van Cavas Freixenet werd in 1922 gebouwd. Als je een rondleiding door dit wijnhuis wil, moet je van tevoren boeken om het traditionele proces van het maken van cava te bekijken, samen met de moderne manier van wijn maken.