De beste stranden om te verkennen in Malaga met een huurauto

De beste stranden om te verkennen in Malaga met een huurautoCosta del Sol, of de Kust van de Zon, zoals de prachtige kustlijn van Malaga wereldwijd bekend staat, is een van de meest populaire toeristische bestemmingen voor strandliefhebbers. Als je wilt genieten van de meest geroemde stranden in Spanje dan is Malaga de meest voor de hand liggende keuze. Malaga ligt in de regio Andalusië in het zuiden van Spanje en staat bekend om zijn lange gouden zandstranden omringd door hoge palmbomen. De mondaine stranden van Malaga liggen langs de promenades en de kust is bont gekleurd met parasols en watersporten.

Met zoveel stranden om te bezoeken, is het beste advies voor elke toerist om een auto te huren. Er zijn vele autoverhuurbedrijven in Malaga, waaronder Europcar, Marbesol, Avis, Centauro, Wiber, Firefly, Budget, SIXT, Hertz, en vele anderen. Het is gemakkelijk om de autoverhuurdiensten en aanbiedingen te vergelijken, aangezien de meeste van deze autoverhuurbedrijven een verscheidenheid aan diensten aanbieden die in ieders budget zullen passen. Of je nu een goedkope huurauto wilt, een luxe auto of een SUV, door een vergelijking van de autoverhuurbedrijven en hun autoverhuurdiensten te maken voordat je aankomt in Malaga, zal je altijd de auto vinden die bij je past. Alle grote autoverhuurbedrijven zijn te vinden op de luchthaven en in de stad bij het treinstation.

Ontdek hier de beste stranden van Malaga om met je huurauto te verkennen.

1. Playa La Malagueta

Gelegen in het centrum van de stad, is dit strand 1200 meter lang en heeft het donker goudkleurig zand dat zich uitstrekt langs de kust. Met palmbomen op het strand en de thuisbasis van het Malagueta beeldhouwwerk, is dit het strand dat het dichtst bij het stadscentrum van Malaga ligt. Dus je kunt gewoon je huurauto parkeren in het stadscentrum en naar beneden lopen naar het strand van Malagueta. Er zijn vele bars en restaurants in de buurt die een aantal heerlijke lokale gerechten aanbieden.

2. Playa de La Caleta

Als je gewoon wilt luieren op de zandstranden of wilt genieten van een duik in de azuurblauwe Middellandse Zee, dan is Playa de La Caleta het beste strand voor jou. Gelegen in een welvarende kustwijk van Malaga, is dit een van de meest mondaine stranden van Malaga. Je kunt hier ook genieten van een verscheidenheid aan watersporten.

3. Playa de el Palo

Voor degenen die een rustiger strand willen bezoeken, is er Playa de El Palo, gelegen tussen de schilderachtige kleine vissersdorpjes van Malaga. Om hier te komen, hoef je alleen maar naar het oosten te rijden vanaf de meer stedelijke stranden zoals Malagueta en La Caleta. El Palo is een rustiger strand met prachtig zand en sereen azuurblauw water. Dit strand is kleiner dan andere, maar het is de perfecte plek voor wie wil ontspannen en herbronnen.

4. Playa Peñón del Cuervo

Het strand van Cuervo is het beste voor wie een rustige sfeer wil, met minder strandbars en gewoon wil ontspannen in de sereniteit van het zand. Dit strand is beroemd om de rots (penon) die boven de zee uitsteekt en dit 45 meter kleine strand in twee delen scheidt.

5. Playa de la Misericordia

Er is een strand voor iedereen in Malaga. Playa de la Misericordia is het beste voor diegenen die graag willen surfen. Rijd met je goedkope huurauto naar het zuidwesten vanuit het centrum van Malaga om dit twee kilometer lange strand te bereiken dat bekend staat om zijn donker gouden zand.