De beste activiteiten die je in Catalonië kunt doen met een huurauto

CataloniëCatalonië, omgeven door de Middellandse Zee en majestueuze bergen, staat bekend om zijn prachtig gevarieerde landschap en rijke geschiedenis. In Catalonië ligt Barcelona, een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in Spanje. De betoverende kustlijn van Catalonië is ook perfect voor strandliefhebbers. Deze prachtige en kleurrijke regio zit vol met vele historische attracties en bezienswaardigheden. Met een rijke middeleeuwse geschiedenis, prachtige modernistische architectuur en een levendige stedelijke cultuur, is Catalonië een regio die je zeker moet bezoeken als je in Spanje bent.

De beste manier om de prachtige uitzichten van Catalonië te bewonderen is door een auto te huren en door het prachtige landschap te rijden. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Catalonië en een snelle online vergelijking van de autoverhuurdiensten zal je helpen met het vinden van een huurauto in deze belangrijke toeristische bestemming. Veel touroperators kunnen je ook helpen met een vergelijking te maken tussen de autoverhuurdiensten, zodat er een goedkope huurauto op je wacht van zodra je in dit paradijs aankomt. Vergelijk autoverhuurbedrijven zoals Nomadcar, InterRent, Flizzr, Alamo, Hiper Rent a car, Hertz, Europcar, Drivalia, AutoReisen, Maggiore, Firefly, Solmar, Faycan, National, TopCar, Record, Autoclick, Wiber, Budget, Niza, Rhodium, Delpaso, Atesa, Enterprise, Centauro, Dollar, Marbesol, Avis, Goldcar, CICAR, Malco Rent a Car, Owners Cars, Sixt, Surprice, Thrifty and Orlando

Hieronder vind je de belangrijkste bezienswaardigheden die je in Catalonië met je huurauto kunt ontdekken.

1. Bezoek de Sagrada Familia

De Sagrada Familia, of de Basilica de la Sagrada Familia, is een beroemd UNESCO-werelderfgoed en het grootste meesterwerk van Antoni Gaudi. Dit is een van de grootste iconische bouwwerken in de stad Barcelona in Catalonië en meer dan drie miljoen toeristen bezoeken deze plaats elk jaar. Er wordt gezegd dat de bouw al meer dan 135 jaar aan de gang is en men verwacht dat het in 2026 voltooid zal zijn. Deze onvoltooide rooms-katholieke basiliek is een van de mooiste kathedralen die je ooit in je leven zult zien en als je in Catalonië bent, moet je de tijd nemen om het te gaan bezichtigen.

2. Op verkenning in het dorp Besalu

Laat alles vallen om het 12e-eeuwse versterkte middeleeuwse dorp Besalu in te verkennen en te ontdekken. Besalu is een van de zeer goed bewaard gebleven middeleeuwse dorpen in Spanje en het is vooral beroemd om zijn zuiveringsbaden en stenen brug. De zeven beroemde bogen en twee torens van de Oude Brug van Besalu over de rivier de Fluvia is de meest herkenbare bezienswaardigheid van de stad.

3. Kabelbaanrit naar het klooster van Montserrat

Een van de meest ongelooflijke dingen die je kunt doen als je in Catalonië bent, is met de kabelbaan naar het klooster van Montserrat gaan. Je krijgt een prachtig uitzicht op het landschap als je omhoog reist naar het prachtige complex. Het klooster zelf dateert uit 1025 en het is een beroemd bedevaartsoord voor mensen van over de hele wereld. Pelgrims komen hier om de Zwarte Madonna of La Morena te zien. Men gelooft dat Sint-Lucas dit beeld zelf heeft gesneden voordat het naar Spanje werd gebracht. Het beeld bleef verborgen in een grot en werd bijna 800 jaar later pas ontdekt.

In het museum van het klooster zijn werken te zien van enkele van de beroemdste kunstenaars ter wereld, waaronder Monet, Dali en El Greco.