De beste activiteiten die je in Benidorm kunt doen met een auto

BenidormPrachtige stranden, wolkenkrabbers, majestueuze bergen en het perfect weer het hele jaar door zijn de dingen die je begroeten wanneer je aankomt in Benidorm. Benidorm is vooral bekend om enkele van de mooiste stranden aan de Costa Blanca. Iedereen die Benidorm bezoekt, vertrekt met een onvergetelijke ervaring. Gelegen direct naast Alicante aan de Costa Blanca, is Benidorm een verbluffend mooie stad, met een achtergrond bestaande uit rotsachtige kliffen en herkenbare halvemaanvormige stranden.

Voordat je op reis gaat door de prachtige stad Benidorm, is het een goed idee om een auto te huren. Met een huurauto kun je door de stad toeren en ook zonder zorgen naar een andere dichtbijgelegen steden rijden. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Benidorm en je kunt gemakkelijk een vergelijking van de autoverhuurdiensten maken voordat je een huurauto kiest die binnen je budget past. Je kan zelfs aan je reisbureau of hotel vragen om de prijzen en huurauto’s voor je te vergelijken. Er zijn veel goedkope autoverhuurdiensten die je in heel Spanje kunt krijgen en je kunt kiezen uit een grote verscheidenheid aan huurauto’s. In Benidorm zijn er autoverhuurbedrijven zoals Budget, Hertz, Europcar, Sixt, Avis, Goldcar, National and Thrifty e.a.

Hieronder vind je de leukste activiteiten die je in Benidorm kunt doen met je huurauto.

1. Bezoek de stranden

Een van de beste dingen om te doen in Benidorm is ontspannen op de mooie zonnige stranden. Er zijn vele stranden om uit te kiezen, met het meest populaire strand is Playa de Levante. Dit strand geeft het perfecte beeld van Benidorm, met het uitgestrekte turquoise water aan de voorkant, een gigantische halvemaan van zand en de torenhoge wolkenkrabbers van de stad op de achtergrond. Playa de Levante is ’s zomers echter erg druk en dan wordt het moeilijk om een plekje te bemachtigen om te zonnebaden.

Als je een rustiger en meer ontspannen strand wilt, ga dan naar het Playa de Poniente. Het Poniente strand strekt zich uit over zes kilometer en het is een paradijs van goudkleurig zand. Er zijn veel promenades achter dit strand en het is de perfecte plek voor middag- of avondwandelingen. Verspreid over het strand vind je verschillende kraampjes waar snacks worden verkocht.

2. Ontdek de oude stad van Benidorm

Voordat de stad Benidorm veranderde in een stad van wolkenkrabbers, was het vroeger een schilderachtige kleine vissersstad met veel charme. Er zijn nog steeds enkele overblijfselen uit het verleden van de stad en je kunt naar Casco Antiguo of de oude binnenstad van Benidorm gaan om de geschiedenis van de stad te verkennen.

De Oude Stad ligt tussen Playa de Poniente en Playa de Levante, dus je kunt er een dagje strand van maken en het oudere gedeelte van de stad tussendoor verkennen. Met prachtige stenen bogen, kleine geplaveide straatjes en smeedijzeren balkons waar overal mooie bloemen bloeien, is de oude binnenstad van Benidorm de perfecte plek om een middag door te brengen.

3. Wandeling rond de Placa del Castell

Als je de schoonheid en het raadselachtige van Benidorm echt wilt ervaren, kun je het beste ronddwalen op het Placa del Castell. Dit is een bruisend gebied van de stad waar je veel muzikanten, verkopers en dambordtegels zult vinden. Dit is de plek waar ooit het kasteel van Benidorm stond, dus het hele gebied staat bol van de geschiedenis. Je vindt ook een grote verzameling restaurants en bars op Placa del Castell.