Bezienswaardigheden en activiteiten in Pamplona

PamplonaDe stad Pamplona in Spanje is bekend om zijn jaarlijkse stierenrennen of El Encierro. De laatste jaren heeft de regering geprobeerd de aandacht te vestigen op veel van de andere mooie aspecten van deze hoofdstad van de Navarrese regio. Pamplona is een van de groenste steden van Spanje. Het was vroeger een bastion van het Romeinse Rijk.

Vandaag de dag staat de stad bekend om haar rijke geschiedenis, cultuur, moderne kunstmusea, prachtige religieuze monumenten en fraaie recreatiegebieden. Vergeet niet dat als je je reis naar Pamplona plant tijdens het El Encierro evenement, het aangeraden is vooraf te reserveren aangezien de hotels zeer snel vol raken omdat toeristen van overal naar Pamplona komen om dit festival mee te maken.

Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Pamplona, waaronder Carflexi, Budget, Hertz, Avis, Thrifty, Europcar, Sixt, Dollar en vele anderen. Veel toeristen geven er de voorkeur aan om een vergelijking van de autoverhuurdiensten uit te voeren voordat zij in Pamplona aankomen maar je kan zelfs het hotel waar je verblijft vragen om een vergelijking van de autoverhuurdiensten voor je te maken. Als je een goedkope huurauto of een SUV wilt huren, kun je het beste van tevoren onderzoek doen naar alle soorten huurauto’s die beschikbaar zijn in Pamplona.

Hieronder vind je de leukste dingen om te doen in Pamplona met je huurauto.

1. Verken de Ciudadela de Pamplona

Ciudadela de Pamplona, gelegen in het park Vuelta del Castillo, is een citadel uit de renaissance die is ontworpen in de vorm van een ster. De bouw van het fort begon in de jaren 1570 en werd voltooid in 1645. Aangezien het fort nooit belegerd is geweest, is het in uitstekende staat bewaard gebleven. In dit bastion worden nu het hele jaar door verschillende kunsttentoonstellingen en concerten gehouden. Tijdens de San Fermin vieringen in juli is er elke nacht een vuurwerkwedstrijd die plaatsvindt vanuit de binnenkant van de vestingmuren.

2. Ontdek de kathedraal van Pamplona

Deze 15e-eeuwse kathedraal staat bekend om zijn rijke geschiedenis. De kathedraal bevindt zich in het centrum van de voormalige Romeinse stad Ompaelo en dit was de eerste christelijke kathedraal die in deze regio werd gebouwd. Met de komst van de Moren werd de oorspronkelijke kathedraal echter afgebroken en later, nadat de stad was heroverd, werd ze opnieuw opgebouwd.

Vandaag de dag is dit gotische gebouw in Franse stijl een indrukwekkend bouwwerk om te bezichtigen in Pamplona. Tijdens je rondleiding door de kathedraal moet je zeker het koor bekijken, dat voorzien is van prachtig gebeeldhouwde koorstoelen uit de renaissanceperiode.

Op het terrein bevindt zich ook het Diocesaan Museum, waar vele religieuze kunstwerken worden tentoongesteld die verzameld zijn uit vele verdwenen kerken in en rond Navarra.

3. Bezoek de Plaza del Castillo

De plaatselijke bevolking noemt dit centrale plein el Cuarto de Estar of hun huiskamer. Dit is het epicentrum van al het sociale leven in Pamplona. Dit centrale plein van de stad is een belangrijke plaats geweest voor politieke demonstraties, militaire parades en zelfs stierengevechten. Parkeer je huurauto in de buurt en slenter over het plein terwijl je de mooie winkels, bars en restaurants hier verkent. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Cafe Iruna, waar Ernest Hemingway zijn iconische roman The Sun Also Rises schreef – een boek dat het stadsbeeld van Pamplona op een prachtig realistische manier vastlegde.