Bezienswaardigheden en activiteiten in de stad Denia

Wanneer je plannen maakt om Spanje te bezoeken, word je verwend met keuzes tussen het enorme aantal prachtige bestemmingen. Een van de beste bestemmingen in Spanje die je niet mag missen is de stad Denia. Gelegen aan de Costa Blanca of de Witte Kust, is de stad Denia een populaire wintervakantie bestemming. Deze kustplaats heeft een van de mildste klimaten in Spanje en het is de thuisbasis van vier blauwe vlag stranden. De keuken van Denia is ook beroemd, met name de garnalen van Denia, die alleen te vinden zijn in een diepzeegeul in de wateren tussen Ibiza en Denia, zijn legendarisch.

DeniaDe beste manier om de stad Denia te verkennen is door een auto te huren. Met zo veel autoverhuurbedrijven die in de stad aanwezig zijn, zal je verwend worden met de keuze van de huurauto’s die je er kan vinden. Van goedkope huurauto’s tot luxe huurauto’s, er is voor elk wat wils in Denia. Je kan een snelle online vergelijking van de autoverhuurdiensten uitvoeren. Zo krijg je het beste overzicht van de huurauto’s en autoverhuurdiensten en kan je de beste huurauto voor je budget vinden. Je kunt ook de prijzen van de huurauto’s vergelijken als je eenmaal in Denia bent aangekomen. Vergelijk autoverhuurbedrijven zoals Avis, Hertz, Europcar, Budget, Sixt, Thrifty, National, Enterprise, Alamo, Dollar, Keddy By Europcar, InterRent, Firefly, Flizzr, Surprice, Goldcar, Rhodium, Hertz Dream Collection, Autoclick and Nomadcar.

Hieronder vind je de beste activiteiten in Denia voor je volgende vakantie.

1. Ontdek het strand Les Marines

Les Marines ligt ten noorden van de haven van Denia en is een van de beste stranden van Denia. Uitgestrekt over drie kilometer, is het strand bekend om zijn zacht gouden zand. Het strand wordt nooit te druk en je kunt er in alle rust ontspannen en herbronnen terwijl je ligt te zonnebaden en te genieten van de heerlijke warme zon.

Net achter het strand ligt een reeks lage duinen, appartementsgebouwen en luxueuze vakantiehuizen. Het water is hier ondiep en zacht, waardoor het een perfect strand is voor kinderen om te zwemmen en te spelen.

Dit is een strand met blauwe vlag en er zijn verschillende bars en restaurants langs het strand.

2. Verken Castillo de Dénia

Dit beroemde kasteel gelegen op een kleine heuveltop net achter de haven van de stad, werd gebouwd door de Moren in de 10e eeuw. Het kasteel werd gebouwd op de fundamenten van een Romeins fort. Het was in de 11e eeuw de thuisbasis van de Moorse gouverneur van de Daniya Madinat. Later werd het omgebouwd voor militaire doeleinden ter bescherming tegen de Barbarijse Piraten die bekend stonden om hun onophoudelijke aanvallen op de kust van Denia.

Het kasteel is ook het hoogste punt van Denia en vanaf het dak van het kasteel heb je een prachtig uitzicht op de haven en de Montgo in zuidoostelijke richting.

3. Montgo

Deze monolithische berg is 750 meter hoog en scheidt de stad Denia van het naburige Javea. Hoewel de berg er erg ruig uitziet, is het eigenlijk een heel eenvoudige klim naar de top.

Avonturiers kunnen de berg het best vanaf de oostkant opwandelen, omdat de paden aan deze kant gemakkelijk omhoog lopen langs de terrassen.