Beste stranden om te verkennen in Andalusië

AndalusiëAndalusië is de zonnigste regio van Spanje. Deze prachtige streek staat bekend om de zon, de zee en het gouden zand van de vele stranden die langs de uitgestrekte kustlijn liggen. Met meer dan 800 km aan kustlijn heeft Andalusië enkele van de beste stranden van het hele Middellandse Zeegebied. Er is hier een strand voor iedereen.

Met zoveel stranden om te verkennen, is de beste manier om dit te doen het huren van een auto. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Andalusië en er zijn huurauto’s beschikbaar die passen bij elk budget. Van de goedkope basis huurauto’s tot luxe huurauto’s, er is iets voor elke toerist in Andalusië. Voor je vertrek naar Andalusië kan je online een vergelijking maken van de verschillende autoverhuurdiensten. Door een vergelijking uit te voeren, zal je makkelijker je perfecte huurauto vinden tussen het grote aanbod aan autoverhuurdiensten. Vergelijk autoverhuurbedrijven zoals Marbesol, AutoReisen, Hertz, Drivalia, King Rent, Avis, TopCar, Budget, Keddy By Europcar, Solmar, Sixt, Delpaso, Rhodium, National, Niza, Maggiore, Wiber, Orlando, Alamo, Flizzr, Surprice, Dickmanns, Cooltra Scooter, InterRent, Centauro, Thrifty, Faycan, Nomadcar, CICAR, Firefly, Record, Europcar, Enterprise, Goldcar, Atesa, Dollar and Owners Cars.

Nadat je je perfecte huurauto hebt uitgekozen, volgen hier de mooiste stranden van Andalusië om te bezoeken.

1. Playa de los Genoveses in Almeria

Playa de los Genoveses is een van de beste stranden van Andalusië. Het ligt in het Nationaal Park Cabo de Gata-Nijar en het is een schelpvormige baai en een goudkleurig zandstrand. Dit is de perfecte plek om rustig te zonnebaden. Het strand heeft een serene sfeer omdat er niet veel toeristen komen aangezien het alleen bereikbaar is via een onverharde weg. Daarom is het aan te raden om je huurauto in de stad te parkeren voordat je naar dit strand afreist. Er zijn hier ook geen toeristische faciliteiten zoals hotels of cafés, dus zorg ervoor dat je een lunchpakket meeneemt als je van plan bent om hier enige tijd te ontspannen.

2. Torremolinos aan de Costa del Sol

Het strand van Torremolinos is in de volksmond bekend als het beste LGBT-strand van Spanje. Het strand, gelegen aan de Costa del Sol, is al sinds de jaren 1960 een populaire toeristische bestemming. Het strand heeft onlangs veel verfraaiing en renovatie ondergaan. Omdat Torremolinos een grote badplaats is, zijn er veel goede restaurants en feestgelegenheden in de buurt. Dit is ook een geweldig gezinsvriendelijk strand in Andalusië.

3. Playa Pedregalejo in Malaga

Malaga staat erom bekend meer bars per vierkante meter te herbergen dan enige andere plaats in Europa. Het strand Playa Pedregalejo is een bezoek meer dan waard, vooral als je overdag van een biertje en tapas wilt genieten en ’s avonds van het nachtleven rond het strand.

4. Playa de la Herradura in Granada

Als je een liefhebber van avontuur bent, is Playa de la Herradura het perfecte strand om te bezoeken in Granada. Deze hoefijzervormige baai heeft geweldige golven die een genot zijn voor elke golfsurfer. Het strand trekt surfers uit heel Europa. Ook als je wilt leren surfen, is dit het perfecte strand, want er zijn veel scholen die zeil-, kajak- en surflessen aanbieden. Je kunt hier ook materiaal huren of natuurlijk je eigen materiaal meenemen.

5. Playa de la Barrosa in Chiclana de la Frontera

Met zijn relaxte sfeer is dit strand perfect voor gezinnen. Het is een plaatselijk geheim en het water is er ondiep en kalm, zodat zelfs kleine kinderen er comfortabel kunnen zwemmen. Er is ook een speeltuin in de buurt en veel watersportfaciliteiten voor kinderen.