Beste golfbanen om te verkennen in Spanje met een huurauto

Spanje golfbanenNiet veel mensen weten dit, maar Spanje was gastheer van de Ryder Cup in 1997 en is de thuisbasis van enkele van de meest vooraanstaande golfbanen in Europa. Het golfaanbod in Spanje is een van de beste in Europa, met veel kampioenschapsbanen die geschikt zijn voor elke golfer. Met bijna 400 golfbanen in Spanje is het ongetwijfeld een uitdaging om de beste golfbanen te kiezen waarop je je geluk kunt beproeven.

Van deze 400 golfbanen zijn er 70 gelegen aan de wereldberoemde Costa del Sol, de beroemde kuststrook langs de zuidkust van Spanje waar de prachtige Middellandse Zee en de perfect onderhouden golfbanen elkaar ontmoeten. Om de beste golfbanen in Spanje te kunnen bezoeken, is het aan te raden om een auto te huren. Met een huurauto is het gemakkelijker om van de ene golfbaan naar de andere te rijden en je hebt altijd een plek om je golfuitrusting op te bergen zonder je zorgen te maken over schade.

Er zijn vele autoverhuurbedrijven in Spanje die een verscheidenheid aan autoverhuurdiensten en aanbiedingen aanbieden. Het online vergelijken van de autoverhuurdiensten van de verschillende autoverhuurbedrijven is vandaag de dag een fluitje van een cent en je hoeft alleen maar een goedkope huurauto te kiezen die past bij je budget. Veel resorts zullen ook helpen met het vergelijken van de prijzen van huurauto’s die je naar je volgende bestemming brengen.

Eenmaal je een huurauto hebt, zijn hier een aantal van de beste golfbanen in Spanje om te verkennen.

1. PGA Catalunya Resort

Van het PGA Catalunya Resort wordt gezegd dat het de beste golfbaan van Spanje en van Europa is. Deze baan is zeer populair bij golfers van over de hele wereld. Het resort heeft twee golfterreinen, het Tour en Stadium terrein, die beide bekend staan als gastheer voor vele European Tour toernooien.

2. Las Colinas Golf & Country Club

Deze golfbaan heeft 18 holes en is ontworpen door de beroemde landschapsarchitect uit Noord-Amerika, Cabell B. Robinson. Als je ervan droomt om op een golfbaan in de Valenciaanse gemeenschap te spelen, dan is deze golfbaan een must-visit. Op deze golfbaan krijg je een aantal van de beste diensten en voorzieningen.

3. Lo Romero Golf

De 18e hole van deze baan is een par 4 van 356 meter en wordt gespeeld vanaf een verhoogde tee die neerkijkt op de uitgestrekte eiland green. Er wordt gezegd dat het één van de meest uitdagende holes aan de Costa Blanca in Spanje is. Lo Romero Golf biedt een geweldige par-72 golfbaan en neemt je mee door een prachtig natuurlijk landschap.

4. Calanova Golf Club

Deze 18 holes golfbaan ligt in de Mijas Golf Valley, op slechts tien kilometer van Fuengirola en zeer dicht bij Marbella. Voor deze 18-holes par-72 golfbaan moet je van tevoren een goede spelstrategie hebben uitgestippeld. De Calanova Golf Club is de beste plaats om te spelen als je wilt genieten van enkele van de meest betoverende uitzichten op de Mijas bergen en de Middellandse Zee. En dit kan je doen op vrijwel elke hole.

5. La Finca Golf Club

De golfclub La Finca staat bekend om zijn prachtige natuurlijke landschappen en fantastische uitzichten. Deze 18-holes baan staat open voor iedereen die wil genieten van een partijtje golf in het hart van de natuur. Je kunt van hieruit niet alleen genieten van de gouden zandstranden, maar ook van de vele serene meren die de uitdaging van deze golfbaan nog groter maken.