6 Activiteiten in Tarragona die je met je gezin kunt doen

TarragonaOp vakantie gaan in Spanje zonder een bezoek te brengen aan Tarragona, de op één na grootste regio van Spanje in de oudheid, die nu is veranderd in een moderne en mooie stad op korte afstand van de stad Barcelona, mag je niet doen. Als je een geschiedenisliefhebber bent en een aantal verbazingwekkende dingen wilt ontdekken, moet je zeker Tarragona bezoeken.

Het is goed idee om op zoek te gaan naar een huurauto zodat je het meeste uit je vakantie in Tarragona kunt halen. Je kunt goedkope autoverhuurdiensten vinden bij de vele autoverhuurbedrijven. Om de beste huurauto te kiezen, is een vergelijk van de autoverhuurdiensten een aanrader.

In Tarragona zijn historische gebouwen, musea, stranden, markten en andere toeristische bestemmingen te vinden. Deze stad is tamelijk beroemd om zijn grote aantal stranden met prachtige en verbazingwekkende uitzichten.

6 Activiteiten in Tarragona:

Tarragona is de ideale plaats om vele leuke en avontuurlijke activiteiten te ondernemen, zoals het bezoeken van verschillende gebouwen en plekken. Hieronder bespreken we de 6 beste activiteiten die je met je gezin kunt doen.

1. Bezoek het Nationaal Archeologisch Museum

De beste plaats voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur is het Nationaal Archeologisch Museum van Tarragona. In dit museum kan je het verleden van Spanje op een aangename manier ontdekken.

2. Verken de Kathedraal van Tarragona

De kathedraal van Tarragona is een van de meest romantische en stijlvolle oude gebouwen van Spanje. Het was eerst gewijd aan Augustus en nu aan Santa Tecla. Het is verbazingwekkend om een helder en esthetisch uitzicht over de stad te hebben door de klokkentoren te klimmen. Het is de hoogste plek in de stad waardoor je een prachtig overzicht hebt over de stad en de omgeving.
3. Vergeet het Amfitheater niet te betreden.

Het amfitheater in Tarragona is ook een plaats die je zeker moet bezoeken en er zijn verschillende activiteiten te doen. Het is dus niet enkel voor de archeologische liefhebber een must. Maar je vind hier natuurlijk wel een hoop geschiedenis van het Romeinse Rijk terug.

4. Plan een bezoek aan Portaventura met je kinderen

Dit is de beste plaats om met je kinderen te bezoeken als je met hen in Spanje op vakantie bent. Je kinderen zullen het geweldig vinden om Portaventura te bezoeken, want het heeft verschillende soorten achtbanen, een zwembad en een watershow om je kinderen te vermaken.

5. Ontdek het Tamarit kasteel

Het romantische Tamarit kasteel is omgeven door prachtige stranden en de natuurlijke schoonheid van het landschap ziet er aanbiddelijk uit. Dit is een historisch gebouw dat je nooit mag overslaan tijdens je bezoek aan Tarragona.

6. Mis het Balco Del Mediterrani niet

Wanneer je Tarragona in Spanje bezoekt, vergeet dan zeker niet de zee en het prachtige uitzicht er rond te verkennen. Het mooiste uitzicht op zee in Tarragona heb je vanaf het Balco Del Mediterrani dat langs de spoorlijn loopt en kilometers ver doorloopt. De zeekust ziet er geweldig uit met de schepen die er varen. Het uitzicht op zee van Balco Del Mediterrani begint aan het einde van de Rambla Nova Boulevard.

Conclusie

In Tarragona kan je verschillende activiteiten beoefenen om van je vakantie een onvergetelijk ervaring te maken, vooral als je een grote belangstelling hebt voor geschiedenis en archeologie.