5 redenen waarom je Granada moet bezoeken tijdens je volgende vakantie

Granada is een stad die bekend staat om haar liefde en gastvrijheid voor bezoekers. De inwoners van Granada zijn zeer vriendelijk en verwelkomen de toeristen hartelijk. Naast het vriendelijke karakter van de Spanjaarden, is Granada ook een stad waar je verschillende activiteiten kunt ondernemen en waar je mooie historische plaatsen kunt bezoeken.

Om Granada te bezoeken, is het handig om een huurauto te hebben. Door het grote aantal toeristen, is het vaak zeer druk aan de bushaltes waardoor je niet op je eigen tempo de stad kan ontdekken. Met een huurauto zal je dit probleem niet ondervinden. Er zijn vele autoverhuurbedrijven aanwezig in de stad en je zal zeker een goede huurauto vinden. Om de beste huurauto voor je budget te vinden, is een vergelijking van de autoverhuurdiensten een noodzaak. Door het vergelijken van de autoverhuurdiensten, zal je de beste huurauto vinden en kan je deze boeken alvorens je naar Granada reist. Zo hoef je je geen zorgen te maken en kan je ten volle genieten van je vakantie.

Granada5 redenen waarom je Granada moet bezoeken tijdens je volgende vakantie

Naast de gastvrijheid zijn er nog enkele andere redenen om Granada te bezoeken.

1. Het Alhambra verkennen

Het Alhambra is een van de meest bezochte en bewonderde meesterwerken van de stad Granada en het wordt beschouwd als een islamitisch monument. Het prachtige gebouw bevindt zich op een heuvelachtig plateau aan de zuidoostelijke grens van de stad. Het hele complex is meer dan 140.000m² groot en je zal het gevoel hebben dat je op een van de mooiste plekken ter wereld bent, dankzij de prachtige architectuur.

De plaatselijke gids zal je vergezellen om de geschiedenis van dit prachtige kasteel uit te leggen dat eerst onder de controle van de moslims stond waarna het veroverd werd door de katholieken. Je dient vooraf te reserveren want het kan er druk zijn.

2. De stranden zullen je vakantie onvergetelijk maken

Granada bezit vele verbazingwekkende stranden en zijn het bezoeken zeker waard. Een van de beste stranden is Almunecar.

Alle stranden zien er schitterend uit in de stralende zon. Het zal je een kans bieden om je fris en energiek te houden, zelfs in de zomer, terwijl je verschillende strandactiviteiten onderneemt zoals duiken, zwemmen, surfen, enz.

3. Culturele rijkdom

Behalve het Alhambra, vind je in Granada nog twee monumenten die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Je hebt het Albaicin, een oude Moorse wijk die tegenover het Alhambra ligt en je hebt het paleis van Generalife, wat een zomerpaleis was van de Nasridische sultans van Granada. Behalve deze 2 prachtige bezienswaardigheden, vind je nog vele andere monumenten terwijl je de stad verkent.

4. Skiën in de Sierra Nevada

De bergen van de Sierra Nevada zijn ook een goede redenen om Granada te bezoeken. Ze zien er prachtig en charmant uit wanneer de toppen bedekt zijn met sneeuw. Je kunt deze bergen bezoeken en er skiën.

5. De kathedraal van Granada bezoeken

De kathedraal uit de 16e eeuw is ook een van de meesterwerken van Granada die je aandacht zal trekken. Zeker aangezien het een van de grootste kathedralen ter wereld is. Vergeet ook niet de Koninklijke Kapel naast de kathedraal te bezoeken. Hierin liggen vele oude koningen begraven.

Conclusie

Granada is een stad die honderden redenen heeft om te bezoeken. De beste 5 zijn in dit artikel opgesomd. Dus boek een vliegtuigticket, huur een auto en beleef een onvergetelijke vakantie in Granada.